RØKELSE FRA SATYA

Viste du dette om røkelse?

 

I denne artikkelen går vi i dybden på røkelse fra Satya.

Røkelse

Satya er et sanskritord og betyr sannhet og essens. Det å være sannferdig i tanker, ord og handlinger. I yoga er Satya en yamas og står for dydig begrensning mot løgn og forvrengning, i sine ord og handlinger.

Satya røkelse er laget med ingredienser av høyeste kvalitet, og alle røkelsepinner håndrulles i India.

 

Men hva lukter egentlig Nag Champa, og hva er den laget av? Her har vi samlet alt du trenger å vite om denne duften:

 

Nag Champa røkelse - den mest solgte røkelse duften i verden.

Nag Champa er den mest solgte røkelse duften i verden. Er du nybegynner på røkelse er dette en fin start. Den har en søt og lett treaktig lukt som mange finner beroligende og varmende. For noen minner lukten om Jasmine, skogen eller te.

Satya Nag Champa Røkelsepinner - håndrulllet

Nag Champa brukes ofte i røkelse, duftlys, essensielle oljer, såper og andre toalettsaker, duften har opprinnelse i India og er laget av champak og sandeltre.

  • Champak er et tre som er kjent for sine duftende blomster. Dette treets kallenavn oversatt til engelsk er «Joy perfume tree» og duften er brukt i kjente parfymer.
  • Sandeltreet kan bli opptil 10 meter høyt og blomstrer hele året. Det er allikevel ikke blomstene som blir brukt til duft tilsetninger i røkelser og essensielle oljer, fordi blomstene ikke lukter noe. Veden i treet derimot inneholder en duftolje som også er kjent for å ha blant annet en antibakteriell funksjon.

Nag Champa kan også lages med frangipani istedenfor champak, men kalles da ofte bare for champa.

Frangipani er ei duftende blomsterplante som tilhører gravmyrtfamilien. Denne planten vil du kunne finne blant annet på stillehavsøyene og i Sør- og Sørøst Asia.

 


 

Super Hit røkelse - kundenes favoritt!

Satya Super Hit røkelsepinner - håndrullet

Super hit er rullet i friskt duftende blomster, indiske krydder urter, og rene essensielle oljer. Super hit røkelse duft er litt søtere enn Nag Champa røkelsen.

Duften av super hit bidrar til å redusere de negative- og øke de positive sidene dine. Den bidrar til å redusere stress og senker følelser av uro i kroppen. Super hit gir en mild og avslappende aroma i ditt hjem.

Super hit røkelse duft er anbefalt ved praktisering av meditasjon og yoga.

Satya er et sanskritord og betyr sannhet og essens. Det å være sannferdig i tanker, ord og handlinger. I yoga er Satya en yamas og står for dydig begrensning mot løgn og forvrengning, i sine ord og handlinger.

 


 

Dragons Blood røkelse - Remedier sin favoritt

Dragons Blood – Satya røkelsepinner

Dragons Blood duften er en blanding av søtekrydret og jordnære noter. Den er tilsatt essensielle oljer av appelsin, patchouli og sedertre. Lukten er også blitt populær i duftlys og kroppspleieprodukter.

Dragons Blood er lys rød kvae fra forskjellige arter planter; Croton, Dracaena, Daemonorops, Calamus rotang og Pterocarpus. Den røde kvaen til disse plantene har siden oldtiden aktivt blitt brukt som medisin, fargestoff og røkelse.

Taspine er en komponent av Dragons Blood kvaen og er blitt dokumentert å ha en betennelsesdempende og sårhelende effekt. Komponenter i kvaen har også blitt brukt for antivirale behandlinger.

 


 

Opium røkelse - den søte duften

Satya Opium røkelsepinner - håndrullet

Opium røkelsepinner er en søt og krydret duft. Den er ofte beskrevet som eksotisk og har et hint av urter, blomster og natur. Opium røkelse er hovedsakelig laget av kjernen på frø, og er rullet på bambus.

Opium røkelse er ikke et medisinsk produkt og inneholder ingen narkotiske stoffer.

 


 

Blue Sage røkelse - den avslappende røkelsen

Blue Sage - Satya røkelsepinner tilbudspakke

Blue Sage røkelsepinner er i slekt med White Sage og brukes gjerne for å oppnå en avslappende atmosfære ved for eksempel meditasjon og yoga. Duften skal ha en rensende effekt for hjemmet og en beroligende effekt på kroppen.

Duften av White Sage kan være skarp og overveldende for mange. Derfor er Blue Sage røkelsepinner et godt alternativ for de som foretrekker en mer dempet duft.

 


 

Lavender røkelse - frisk duft av lavender

Lavender - Satya røkelsepinner tilbudspakke

Lavender er en velduftende urte blomst som er godt kjent her i Norge. Vi finner den i såpeartikler, luft friskere og vi har et godt utvalg velvære produkter med lavender duft. Mange bruker lavender for å tilføre en frisk blomster duft i sitt hjem. Duften er kjent for å skape et varmt og avslappende miljø.

Lavender urte blomst er kjent for å ha legende kraft, og duften av lavender er mye brukt for å lindre spenning i kroppen, skape balanse og redusere følelser av stress slik at man oppnår emosjonelt velvære.

 


 

Palo Santo røkelse - den søte og friske

Satya Palo Santo røkelsepinner - håndrullet

Palo Santo er et tre man typisk kan finne i sentral- og sør Amerika.

Denne duften har gjerne en subjektiv tolkning. Noen mener den lukter lett av sitrus, andre mener den lukter som såpe, og noen mener den lukter som furu.

Tradisjonelt sett har Palo Santo blitt brukt som et middel mot smerte, betennelse og stress, samt å fjerne negativ energi. Palo Santo er også brukt for renselse.

 


 

Sandalwood røkelse - en av bestselgerne til Satya

Satya Sandalwood røkelsepinner - håndrullet

Sandalwood er engelsk og betyr sandeltre.

Duften har en beroligende og harmoniserende virkning, og bidrar til å finne indre ro.

Det sies at Sandalwood har en stimulerende effekt på behov for nærhet og intimitet. Den har en note av maskulinitet og brukes derfor blant annet i etterbarberingsvann.

Sandeltreet kan bli opptil 10 meter høyt og blomstrer hele året. Det er allikevel ikke blomstene som blir brukt som duft tilsetninger, fordi blomstene ikke lukter noe. Veden i treet derimot inneholder en olje som ikke bare er duftende, men som også er kjent for blant annet å ha en antibakteriell funksjon.

Sandeltreet kan du finne i India og Malaysia.

For å lage røkelse av sandeltre maler man opp veden til et fint mel.

 


 

Patchouli røkelse - søt, varmende og krydret duft

Satya Patchouli røkelsepinner - håndrullet

Patchouli er utvinnet fra en urteplante. Røkelsen har en søt, varmende og krydret duft. Duften av patchouli brukes i mange parfymer og såper. Den er for eksempel brukt i dusinvis av parfymene for menn. Patchouli duft brukes også i slikt som vaskemiddel for tøy, luftrensere, papirhåndklær, toalettsaker og kosmetikk.

Duften av patchouli brukes i oljer og insektmidler fordi myggen skyr lukten av patchouli urten. Dermed er den mest kjent som en mygg- og insektjager. Denne røkelsen lukter allikevel ikke slik insektmidler gjør fordi insektmidler er tilsatt annet enn kun patchouli duft.

Patchouli har en unik evne til å overdøve andre lukter og er derfor perfekt som dufttilsetning i form av duftlys, luftrensere og røkelse.

Patchouli røkelse blir i tillegg sagt å være et avslappende afrodisiakum og ha en positiv effekt på humøret i tillegg. Så hvis du savner vårfølelsen i kroppen kan patchouli røkelse være svaret for deg.

 


 

Masala Chandan røkelse - duften av krydret sandeltre

Satya Masala Chandan røkelsepinner

Masala betyr krydderblanding og Chandan betyr Sandalwood, eller sandeltre. Med andre ord heter denne røkelsen på godt norsk krydret sandeltre.

Uttrykket Masala stammer fra det indiske kjøkken. I India blander man krydderne selv, og kjøper det ikke ferdig blandet slik vi typisk gjør her i Norge. Hver Masala blanding er derfor gjerne unik.

Duften av sandeltre har en beroligende og harmoniserende virkning, og bidrar til å finne indre ro. Det sies at Sandeltre har en stimulerende effekt på behov for nærhet og intimitet. Den har en note av maskulinitet og brukes derfor blant annet i etterbarberingsvann.

Sandeltreet kan bli opptil 10 meter høyt og blomstrer hele året. Det er allikevel ikke blomstene som blir brukt som duft tilsetninger, fordi blomstene ikke lukter noe. Veden i treet derimot inneholder en olje som ikke bare er duftende, men som også er kjent for blant annet å ha en antibakteriell funksjon. For å lage røkelse av sandeltre maler man opp veden til et fint mel.

 


 

Myrrh røkelse - den tradisjonelle duften

Satya Myrrh røkelsepinner - håndrullet i India

Myrrh er en jordnær duft med et hint av lakris. Den har en riksøtlig og varm duft.

Gull, røkelse og myrrh. Myrrh var en av gavene Jesus fikk av de tre vise menn. Det var Balthazar, kongen av Makedonia og Egypt, som hadde med Myrrh. Myrrh ble brukt som parfyme og medisin og var en eksklusiv vare. Over 2000 år senere er Myrrh like attraktivt for sin duft og sine virkeområder.

Myrrh er tørket kvae fra barken på tornete busker av tre-slekten Commiphora. Disse kan du finne blant annet ved Den arabiske halvøy, India og Vietnam.

 


 

Jasmine røkelse - duften av friske blomster

Jasmine – Satya røkelsepinner

Jasmine røkelse dufter av friske blomster som fungerer oppløftende på humøret, og balanserende på energinivået i kroppen. Den gir en feminin duft som virker oppfordrende til intimitet og nærhet.

Denne røkelsen gir en sensuell, rik og søt duft i rommet. Jasmine kan beskrives som eksotisk og intens, nesten berusende. Selv om Jasmine er en blomster duft er det en note av noe animalsk som kan være grunnen for at duften oppfattes, og er kjent for, å være så innbydende.

 


 

Meditation røkelse - skapt for meditasjon

Satya Meditation røkelsepinner

Dette er en rolig duft som oftest brukes til å skape en avslappende atmosfære. Meditation røkelsepinner er laget for å bygge opp tålmodighet og skape en klarhet i sinnet.

Som navnet sier så passer denne duften meget godt til meditasjon og avkobling.

 


 

Sunrise røkelse - den avslappende duften

Satya Sunrise røkelsepinner - håndrullet

 


 

White Musk røkelse - den rene og naturlige

Satya White Musk røkelsepinner

White Musk skaper en frisk duft til hjemmet. Dette er en myk og ren duft som gir en fornemmelse av søt natur.

White Musk er mye brukt for å fjerne negativ energi, samt for å skape ro og harmoni i kroppen. Den renser og frisker opp atmosfæren i rommet.

Dette er den mest brukte røkelsen i Asia. Den brukes i og utenfor religiøse møtesteder, samt i de fleste hjem. White Musk brukes ofte for å rense og gi positiv energi ved for eksempel døråpninger eller åpne vinduer.

 


 

Cinnamon røkelse - duften av kanel

Satya Cinnamon røkelsepinner - håndrullet

Kanel vet vi alle hva er. Vi bruker det i eplekake på høsten, og på grøten til jul. Med duften av kanel kan de fleste hente frem gode minner og ren nostalgi.

Cinnamon røkelse er kjent for å gi personlig kraft, energi og renselse. Cinnamon røkelse er også brukt for å forsterke lidenskap og lyst. Perfekt som en duft tilsetning i romantiske sammenhenger. Cinnamon røkelsepinner skal gi en følelsesmessig velstand.

Duften av kanel skal også være en motkjemper av nedstemthet og pessimisme, og erstatter dette med energi og sensualitet.

 


 

Jasmine Blossom røkelse - frisk duft av blomster og urter

Jasmine Blossom – Satya røkelsepinner

Jasmine Blossom røkelse er en perfekt blanding av blomsterurterkrydder og kvae. Røkelsen gir en aromatisk, jordnær og søt duft.

Denne røkelsen gir en beroligende og avslappende atmosfære som virker oppløftende for humøret, og miljøet i rommet.

 


 

Se vårt utvalg med faste lave priser

Finn din favoritt

Spar penger på pakketilbud

Spar penger nå